Σωστή συντήρηση της κουζίνας

Η θερμοκρασία που παράγει ή άνω και η κάτω αντίσταση, διαχέεται σε όλο τον φούρνο. Η ιδανική λειτουργία για όλες τις παραδοσιακές συνταγές, για το ψωμί, τα ψητά, όπως το μοσχάρι, το αρνί και τα γλυκά.

Ο αέρας θερμαίνεται από την πάνω και την κάτω αντίσταση και η κυκλοφορία της θερμότητας εξασφαλίζεται από τον ισχυρό ανεμιστήρα που είναι τοποθετημένος στην πλάτη του φούρνου. Επιτρέπει γρήγορο ταχύτατο μαγείρεμα, ιδανικό για φαγητά σε ταψιά και φόρμες όπως το γιουβέτσι, οι πίτες, τα ψητά και τα γλυκά. Επιτρέπει επίσης το ταυτόχρονο ψήσιμο διαφορετικών φαγητών σε 2 επίπεδα, χωρίς να αναμιγνύονται οι οσμές, και να επηρεάζεται η γεύση.

Χρησιμοποιείτε μόνο το άνω γκριλ και είναι ιδανικό για να φρυγανίζετε ψωμί, ή για να ροδίζετε το κρέας και το ψάρι.

Η θερμότητα που παράγεται από το γκριλ διανέμεται από την κίνηση του πίσω ανεμιστήρα. Ιδανικό για να ψήνετε μεγάλα κομμάτια κρέατος και πουλερικών, ή για να ροδίσετε μεγάλες επιφάνειες στο τέλος του ψησίματος.

Ο συνδυασμός της μονής άνω αντίστασης και του αέρα, επιτρέπει το απαλό ρόδισμα της επιφάνειας. Είναι μια λειτουργία που ενδείκνυται για πιάτα όπως τα λαζάνια, οι τάρτες οι πίτες, και φαγητά με ζυμαρικά ή λαχανικά σε φόρμες.

Η κυκλική αντίσταση θερμαίνει τον αέρα και ο πίσω ανεμιστήρας επιτρέπει μια τέλεια κατανομή απευθείας από την πηγή της θερμότητας. Ο ζεστός αέρας που κυκλοφορεί ομοιόμορφα στο εσωτερικό του φούρνου μειώνει τον χρόνο ψησίματος. Είναι ιδανική λειτουργία για το ψήσιμο οποιουδήποτε φαγητού ακόμη και για ψήσιμο σε 3 επίπεδα ταυτόχρονα, χωρίς να αναμιγνύονται οι οσμές και να επηρεάζονται οι γεύσεις.

Ο αέρας κυκλοφορεί στο φούρνο χωρίς να θερμαίνεται, μειώνοντας αισθητά το φυσικό χρόνο ξεπαγώματος ακόμη και για τα πιο ογκώδη τρόφιμα.

Στους φούρνους αλλά και στις ανεξάρτητες κουζίνες αυτά που παθαίνουν βλάβη είναι οι αντιστάσεις του φούρνου, η επάνω που είναι διπλή μαζί με το γκριλ και η κάτω αντίσταση. Η φτερωτή για το σύστημα μεταφοράς του αέρα μέσα στο φούρνο. Το λάστιχο για στεγανοποίηση πόρτας κουζίνας. Το τζάμι της πόρτας που ξεκολλάει και μπορεί να σπάσει και οι εστίες, κεραμικές η ταχείας.
Οι επαγωγικές εστίες έχουν εξαιρετική ανταπόκριση και θερμαίνουν με ακρίβεια. Μπορείτε να ρυθμίσετε ακριβώς και στιγμιαία τη θερμοκρασία, για να έχετε τον πλήρη έλεγχο στο μαγείρεμα. Μπορείτε να αποτρέψετε την υπερχείλιση μιας κατσαρόλας χωρίς να την κατεβάσετε από την εστία. Η επίτευξη υψηλών θερμοκρασιών γίνεται γρήγορα και αντίστοιχα, η ψύξη γίνεται σε δευτερόλεπτα.

• Για να καθαρίσετε την κεραμική επιφάνεια χρησιμοποιείστε ελαφρώς νοτισμένο πανί και ειδική κρέμα/γαλάκτωμα κεραμικών εστιών.

• Για πιο επίμονους λεκέδες χρησιμοποιείτε την ειδική σπάτουλα απόξεσης.

• Σκουπίζετε πάντα καλά την επιφάνεια αφού την περάσετε με ένα υγρό πανί για να αποφύγετε το σχηματισμό αλάτων.

• Καθαρίζετε το συντομότερο δυνατόν τα υπολείμματα βρωμιάς για να μην καούν.

• Όταν αφήνετε τα σκεύη πάνω στη μονάδα εστιών πρέπει να ελέγχετε εάν ο πάτος τους είναι καθαρός, στεγνός και χωρίς λίπη.

• Τα φαγητά με μεγάλη περιεκτικότητα σε σάκχαρα δεν πρέπει να ξεχειλίζουν στην επιφάνεια εστιών. Σε περίπτωση υπερχείλισης, καθαρίστε αμέσως την κεραμική επιφάνεια με την ειδική ξύστρα.

• Σβήστε αμέσως τη συσκευή εάν σας πέσει ζάχαρη ή ακουμπήσετε κατά λάθος πλαστικά και αλουμινόχαρτο στη ζεστή μονάδα εστιών. Αφαιρείτε αμέσως και προσεκτικά αυτές τις ουσίες με τη σπάτουλα όσο η ζώνη μαγειρέματος είναι ακόμη ζεστή και με τρόπο ώστε να αποφύγετε τα εγκαύματα. Στη συνέχεια, καθαρίστε τη ζώνη μαγειρέματος όταν κρυώσει σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
πλυντήριου ρούχων

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

συντηρηση κουζινας

ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ατμοσιδερο

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΔΕΡΟ - ΣΙΔΕΡΩΜΑ

μικροσυσκευες βραστηρας

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ