Συντήρηση μικροσυσκευών

Καθαρίζεται αποτελεσματικά με ξύδι. Γεμίστε το δοχείο νερού με ξύδι και βάλτε την καφετιέρα σε λειτουργία. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με καθαρό νερό αυτή τη φορά για να απομακρύνετε μικροποσότητες ξυδιού που έχουν παραμείνει μέσα στη συσκευή. Για τη μυρωδιά του ξυδιού μην ανησυχείτε, φεύγει μόνη της σε λιγότερο από μισή ώρα.

Καθαρίζεται αποτελεσματικά με ξύδι. Γεμίστε τον με ξύδι, βάλτε τον σε λειτουργία και αφήστε το ξύδι να παραμείνει μέσα στο βραστήρα για ένα βράδυ. Το πρωί αδειάστε το ξύδι, γεμίστε το βραστήρα με νερό και βάλτε τον σε λειτουργία. Ξανά αδειάστε το νερό, ξαναγεμίστε με φρέσκο και βάλτε εκ νέου το βραστήρα σε λειτουργία.

Αρχίστε τον καθαρισμό της όσο είναι ακόμα ζεστή, όχι καυτή. Χρησιμοποιείστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα την οποία έχετε νοτίσει σε ζεστό σαπουνόνερο (προσοχή: ελάχιστη ποσότητα υγρού για πιάτα). Μη χρησιμοποιήσετε μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Κατόπιν καθαρίστε με νωπό πανάκι.

Βάλτε τη φρυγανιέρα να ζεσταθεί (χωρίς τις φέτες ψωμί φυσικά) στην υψηλότερη βαθμίδα τρεις φορές. Ο σκοπός είναι να καρβουνιαστούν όλα τα υπολείμματα ψωμιού που έχουν πέσει στο εσωτερικό της. Κατόπιν ή αναποδογυρίζετε τη φρυγανιέρα σε μια λεκάνη ή αφαιρείτε και πλένετε το ειδικό συρτάρι υπολειμμάτων που διαθέτουν πολλές μοντέρνες φρυγανιέρες.

Μετά από πολύχρονη χρήση οι λεπίδες τους χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Βάλτε 2-3 παγάκια στο δοχείο τους και θέστε σε λειτουργία. Θα δείτε σημαντική διαφορά.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον τύπο του μηχανήματος (πχ. για απορροφητήρες διακρίνουμε σε παλιάς τεχνολογίας με φίλτρο που μπορεί να αγοραστεί από το σούπερ-μάρκετ και να αλλαχθεί, με φίλτρο που πλένεται, συρταρωτούς, καμινάδες κλπ) συμπορεύεται κι ο τρόπος συντήρησής τους.  Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης απαραιτήτως.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΣΙΔΕΡΟ - ΣΙΔΕΡΩΜΑ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΙΚΡΟΣΥΣΚΕΥΩΝ